Klimakalkulator

Klimakalkulator
Er global klimaendring vanskelig å forholde seg til? Ta en titt på klimakalkulatoren, og få tips om hvordan enkle små tiltak i hverdagen bidrar til å reduserte klimagassutslipp.

110110 | Hvit vinter fotokonkurransen ’Med ski på beina’



Nordmenns identitet og kultur har en god porsjon snø, vinter og ski i seg. Og det er ikke på grunn av Nansen og Amundsen, Sondre Nordheim, eller en Wirkola, Dæhli, Svindal eller Haakonsen. Det er fordi vi i vinterårstiden gjennom generasjoner har hatt snøen utenfor huset. Snø, sludd, silke, skare, sørpe. Stadig skiftende, mye eller lite – når kommer vinteren i år?

Den kommer i år også. Og neste år. Kanskje litt senere, kanskje forsvinner den litt tidligere. Men den vil alltid komme igjen – etter en ny vår, sommer og høst.
Eller vil den det? Hva om den globale temperaturen blir 2 grader varmere? Eller 3 eller 4? Hvor blir det av skiføret da? Hvordan er en vinter uten snø?

Nettavisen, Fotovideo og Hvit vinter ønsker hjelp fra deg – til å dokumentere hva vi som skiløpere kan risikere å miste om verden ikke makter å redusere klimagassutslippene. Fra januar til april 2010 inviteres du til å delta i Hvit vinters store fotokonkurranse «Med ski på beina». Dokumenter dine skiopplevelser og last opp bildene dine på skibilder.no, og du deltar i konkurransen om å vinne fotoutstyr til en verdi av 25.000 kroner. Konkurransen går over tre måneder, og i slutten av hver måned kårer vi en delvinner som blir med videre til finalen 30.april 2010.

Bli med på fotoprosjektet “Med ski på beina” – bilder av glade øyeblikk på ski – i snøen, i vinter-Norge.

Det i seg selv er en kraftfull melding.