Klimakalkulator

Klimakalkulator
Er global klimaendring vanskelig å forholde seg til? Ta en titt på klimakalkulatoren, og få tips om hvordan enkle små tiltak i hverdagen bidrar til å reduserte klimagassutslipp.

250512 | Hvit vinter over i permanent driftsfase

Hvit vinter suser avgårde videre
Skiidretten har driftet Hvit vinter som et 4-årig prosjekt. Nå er prosjektfasen over, og Hvit vinter skal driftes videre av de tre eierne Skiforbundet, Skiskytterforbundet og Skiforeningen.

- Miljøarbeid må ha et langsiktig perspektiv. Vi har så vidt begynt, og de små skritt teller. Jeg ser frem til fortsettelsen, sier en av initiativstakerne til prosjektet, Vegard Ulvang.

Halvor Wøien gir seg som prosjektleder, men Hvit vinters eiere er i gang med å få prosjektet over i en driftsfase. Denne uka var representanter fra Norges Idrettforbund, Kulturdepartementet og Klimaløftet i  Miljøverndepartementet invitert til et møte i NSF.

- Det har vært utrolig gøy å se engasjementet i prosjektet gjennom disse fire årene. Vi har kommet dit vi skal og timingen er riktig for å kjøre prosjektet inn i en ny fase, mener styreleder Roy Saugestad.

Skiforbundet presenterte planer for videreføring av ideer og prosjekter. I skipolitisk dokument for de kommende fire årene, som skal vedtas på Skitinget 16.-17. juni, står det som et av de fire hovedmålene at 'NSF skal gjennom sin virksomhet bidra til gode oppvekstvilkår, fine naturopplevelser og god folkehelse. Vi skal være en viktig samfunnsaktør som tar hensyn til natur, klima og miljø'. Dette blir konkretisert i flere steder i dokumentet.
- Dette skal implementeres i alle deler av organisasjonen, og er noe som alle skal forholde seg til. Fra sentralt hold, via kretsene og ut til klubbene. Mye har vært bra så langt med prosjektet, mye gjenstår, men vi er på rett vei, sier generalsekretær i NSF, Stein Opsal.